SUNT ARTIST.

Săptămânile trecute, discutând la o cafea pe Dianei 4 cu o bună amică (mi-am permis să îmi acord libertatea de a o considera așa) despre niște viitoare proiecte comune, am dezbătut câteva aspecte care m-au făcut să îmi retușez ideile pe care le aveam deja stabilite în legătură cu această boemă onoare de a fi artist.

O să încep prin a te întreba ce înseamnă pentru tine ”a fi artist”. Te las un pic să te gândești și să îți faci o idee. Continuăm când ești gata.

Ai deja o idee? Perfect. Hai să începem, în acest caz.

A fi artist înseamnă a-ți proiecta orice idee cu pasiune și dedicare. Ești femeie de serviciu – îți place curățenia, ordinea și vrei să transformi asta într-un mediu curat, ordonat și relaxant pentru toți din jur. Ești medic – îți dedici viața salvând alte vieți, începând de la viețile animalelor până la viețile oamenilor, fără a face o diferență de categorii sociale. Ești frizer – aduci o față nouă, un trend nou sau doar tai niște păr în exces de pe capul clienților, dar asta nu înseamnă că nu ai un skill dobândit prin muncă și repetiție. A fi artist înseamnă a-ți proiecta cu îndeletnicire skill-ul, oricare ar fi acela. A fi artist presupune multă concentrare, în primul rând. A fi artist înseamnă să fii atât de egoist încât TU să fii acela care aduce zâmbetul pe buzele celorlalți. Explicația ar fi: ”NU există o onoare mai mare de atât”, însă, te rog, nu uita de tine. Nu uita de suflet, nu uita să fii om, nu uita că și tu contezi.

Mie mi se tot spune că nu îmi fructific potențialul. Mi se tot spune că nu acord atenția necesară lucrurilor care contează. Adevărul este că, deși aparent sunt un leneș (conform celorlalți), calea mea mă duce unde mi-am propus, încet și sigur. Sunt conștient că ”hacking the Matrix” durează. Sunt conștient că, pentru a-mi atinge scopul impus, îmi va trebui răbdare. Adevărul este că, uneori, răbdarea se transormă în anxietate. Intervine, mai apoi (inevitabil), acel ”îmi bag pula în tot și plec la mine acasă” care te face să realizezi că nu ai acel ”acasă” încă. Dar pentru asta lupți. Pentru asta ai ales calea.

Fresh start? De ce nu? Dar ține minte – uneori nu există a doua șansă. Uneori există doar ”acum sau niciodată”. Acum este momentul. Momentul pentru următorul pas, pentru upgrade.

În cazul în care ai vreo îndoială asupra căii pe care ai ales-o, există doar o singură cale de ieșire, și anume, doar înainte. ”Keep going!”.

5 thoughts on “SUNT ARTIST.

Add yours

 1. Important e sa faci artisticaraia aia orice ar fi, in orice conditii si indiferent de ce păreri au alte persoane. Spor si inspiratie sa ai! 🙂

  Liked by 1 person

  1. Eu te știu și sunt mai mult ca sigur că, dacă îți impui un lucu, îl duci până la capăt, inevitabil. Lenea este discutabilă și, dacă nu mă înșel, te referi la procrastinare. Și acest subiect este la fel de discutabil, dar, cum spunea și Mădălina mai sus, spor și inspirație să ai și restul curge de la sine mai frumos ca un Bentley pe Luica.

   Like

 2. Rezonez cu tot ceea ce ai scris mai sus si am avut in minte cam aceeasi definitie a artistului. La fel ca si tine, cred ca lucrurile marete, demne de apreciere considerabila, se construiesc in timp, astfel incat fiecare caramida sa fie de calitate, in caz contrar n-ar mai fi arta ci doar “hai sa construiesc ceva, asa, sa fie construit, nu neaparat grozav”. Eu zic ca esti pe drumul cel bun. Poti, cel mult, sa maresti doza de activitate, dar si pe cea a rabdarii (sa muncesti chiar si atunci cand vrei sa *** si sa pleci acasa) :D. Keep calm (or not) & spor la treaba!

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: